Fiets Welkom

Bent u voor uw fietstocht op zoek naar een plaats om te overnachten die is afgestemd op uw vervoersmiddel? Of hoort u graag welke musea, attracties, restaurants, producenten en toeristische organisaties beschikken over voorzieningen voor uw ‘stalen ros’? Ontdek het uitgebreide aanbod dat is afgestemd op de wensen van fietsers en voorzien is van het label Fiets welkom ofwel bed+bike.

Het Fiets welkom-label staat voor diensten en voorzieningen die zijn aangepast aan fietsers in Wallonië. Als u kiest voor een locatie met het label Fiets welkom dan weet u dat deze is afgestemd op het fietstoerisme. De gastheren en -vrouwen zijn alleen maar blij dat u met de fiets komt. Plaatsen waar u kunt overnachten (vakantiehuizen, gastenkamers, hotels…) beschikken over een ruimte om uw fiets te stallen, hebben gereedschap om uw fiets te repareren of te reinigen en beschikken over kaarten en toeristische routes. Maar ook bepaalde musea, toeristische attracties, restaurants en (eet)cafés ontvangen fietsers met open armen.

Bent u op zoek naar een overnachtingsplek voor één nacht tijdens uw fietstocht in de Oostkantons? Een comfortabel hotel of een gezellig en aangenaam pension? Vertrouw dan op de bed+bike-accommodaties! Dit label, dat sinds 2014 recensies geeft over instellingen waar de fietser welkom is in deze streek van de provincie Luik, zorgt ervoor dat gebruikers van het knooppuntennetwerk van de Oostkantons en de Vennbahn gemakkelijk een overnachtingsplaats kunnen vinden. Deze instellingen bieden alle een gelijksoortige kwaliteit. Dit project werd ontwikkeld en uitgevoerd door het Toerismebureau voor Oost-België in samenwerking met de ADFC (Fietsbond in Duitsland).


Kies uit een honderdtal instellingen in de provincie Luik:
Als u een zaak hebt op minder dan 5 km van het netwerk en u het label Bienvenue Vélo/Fiets welkom’ wenst te verkrijgen, kunt u contact opnemen met het team Labelliser’ (Labelling): 04/279.50.74 - labelliser@tourismepro.be