Stel uw eigen route samen

Alle liefhebbers van het fietstoerisme weten al hoe het fietsknooppuntennetwerk van de Provincie Luik werkt. U kunt zelf uw fietstocht uitstippelen met onze interactieve kaart.

Stel uw route samen door een beginknooppunt te selecteren en vervolgens andere knooppunten door eenvoudig op de nummers te klikken tot u de gewenste bestemming bereikt. Het aantal kilometer dat moet worden afgelegd wordt automatisch getoond. U kunt ook vragen aan de planner om een suggestie te doen voor een route op maat met behulp van de functie ‘Surprise Me’ (cadeau-icoontje rechts).
 
Als uw route af is, klikt u op ‘Gereed’ om een van de gedetailleerde kaarten uit te printen waar u uit kunt kiezen en die variëren van de meest ‘eenvoudige’ op één pagina tot meer uitgebreide kaarten waarvoor meerdere pagina’s nodig zijn. Deze tool wordt uw vaste reisgenoot voor het plannen van al uw routes en fietstochten. Fietstoerisme was nog nooit zo eenvoudig!

Staat van de weg en toegankelijkheid

Continue lijnen = geasfalteerde wegen
 
Gestippelde lijnen = onverharde wegen of grintpaden
 
 
De gekleurde gebieden op de kaart geven informatie over de toegankelijkheid van het baanvak:
  • Rode gebieden wijzen op wegwerkzaamheden of tijdelijk ontoegankelijke gebieden (jacht, overstromingen, lokale festiviteiten…)
  • Groene gebieden duiden op de toegankelijkheid van paden afhankelijk van de openingstijden
Wanneer u op een rood of groen veld klikt, krijgt u informatie over de periode waarin het gebied niet toegankelijk is en over een eventuele omleiding.
 
Als u uw route aan het uitstippelen bent, wordt de nummering automatisch aangepast aan deze gebieden, zodat u omgeleid wordt langs het baanvak dat buiten gebruik is.
 
Om te zien welke gebieden gesloten zijn op een bepaalde datum, klikt u op het gevarenicoontje ⚠ boven de kaart.

Hoogteverschil

Het is mogelijk voor u om de hoogtemeters van uw parcours te bekijken. Nadat u uw route hebt gepland door de te volgen knooppunten te selecteren, klikt u op “ Klaar”. U dient de gebruiksvoorwaarden te aanvaarden en vervolgens te klikken op “hoogteprofiel”. Deze zal worden weergegeven onder de knooppuntenkaart.

Applicatie NodeMapp Bike

U kunt uw route ook exporteren naar de applicatie NodeMapp Bike.
Let op, de app kan geen gesloten of niet-toegankelijke baanvakken tonen! Het is daarom noodzakelijk om uw route te plannen op onze website via uw smartphone of pc en vervolgens te exporteren naar de app.

De app is beschikbaar op Google Play en in de App Store.
© FTPL-Patrice Fagnoul