We Houden het simpel!

Een knooppunt is gewoon een punt waar wegen elkaar kruisen om makkelijker aan fietstoerisme te doen. Ze worden aangeduid met een nummer en een bord, en wijzen de richting aan om uw route te volgen. Kies een route vooraleer u vertrekt op het  knooppuntennetwerk voor fietstoerisme van de provincie Luik: ga na na bij welk knooppuntnummer u start en noteer de nummers die u moet volgen tussen uw begin- en eindpunt. U kunt ook een route samenstellen met een verschillend begin- en eindpunt. De gemiddelde afstand tussen de knooppunten bedraagt 5 tot 8 km. Zo kunt u berekenen hoeveel kilometer u moet afleggen en uw route daarop afstemmen.

Plan uw route op onze website: zo krijgt u de lijst van de te volgen nummers samen met de kaart van uw route, of gewoon het GPX-bestand.

 

DE VERKEERSREGELS ZIJN VAN
TOEPASSING ;-)

  • Draag een helm en neem water mee
  • Controleer de staat van uw fiets voor vertrek
  • Wees voorzichtig wanneer u een hoofdweg oversteekt
  • Laat geen afval achter, neem het mee
  • Verlaat de paden niet en respecteer private eigendommen
  • Blijf altijd aan de rechterkant (vooral aan kruispunten) op het RAVeL en leer deze elementaire veiligheidsregel aan uw kinderen

VERANTWOORDELIJKHEID

De gebruikers van het knooppuntennetwerk voor fietstoerisme van de provincie Luik rijden op eigen verantwoordelijkheid.
Bij ongevallen kan geen enkele initiatiefnemer, persoon of instelling die heeft deelgenomen aan de uitvoering verantwoordelijk worden gesteld. Dit geldt ook voor de staat van de paden of de signalisatie.
Elke vorm van schadevergoeding is uitgesloten. Op de openbare wegen en paden of op wegen en paden in bossen zijn de verkeersregels van toepassing!