NIEUW IN 2024

Overzicht

Het toeristische fietsknooppuntennetwerk van de Provincie Luik is op dit moment 1.674 km lang en telt 9.592 bordjes. Het bewegwijzeren gaat verder…

In 2023 hebben we nieuwe ideeën voor tochten in een lus voorgesteld die al dan niet op een of meerdere dagen kunnen worden afgelegd, waarbij soms fiets en trein kunnen worden gecombineerd voor hen die de formule willen testen.
Daarnaast hebben we online een nieuwe tool beschikbaar gesteld: een knooppuntenplanner die het voor gebruikers mogelijk maakt om hun tocht naar wens samen te stellen. De planner toont ook welke wegen en paden afgesloten zijn omwille van de jacht, werkzaamheden enz.
 

NIEUW! U kunt uw route ook exporteren naar de applicatie NodeMapp Bike. Let op, de app kan geen gesloten of niet-toegankelijke baanvakken tonen!
Het is daarom noodzakelijk om de route samen te stellen op onze website via uw smartphone of pc en dan te exporteren naar de app.

 

2024

In 2024 gaan we weer verder om het netwerk uit te breiden! En dus met het plaatsen van bewegwijzering in samenspraak met de gemeentes. Voor de komende drie tot vijf jaar is ons doel om de hele provincie te bewegwijzeren en zo de verbindingen met de provincies en de grensregio’s uit te breiden.
 
© FTPL-Logistique

Hieronder volgt een lijst met onze concrete prioriteiten inzake bewegwijzering voor dit jaar:
  • Het bijwerken van het Vélo Tour netwerk afronden. Betrokken zones: Saint-Vith, Burg-Reuland, Bullange, Raeren, Eupen en Baelen.
  • Bewegwijzering tussen Jalhay en Baelen op het grondgebied van de Dienst voor Toerisme Land van Vesder (de enige nog niet bewegwijzerde DT). Betrokken zones: Limbourg, Baelen en het hoger gelegen deel van Verviers (Heusy en Stembert).
  • Bijwerken van de bewegwijzering in Bassenge (bordjes die onleesbaar zijn geworden), Juprelle, Ans, Awans met het oog op een verbinding met Belgisch Limburg.
  • Verbindingen met de Provincie Namen op de zones “Hannut-Wasseiges” en “Huy-Marchin-Clavier”.
© Freepik-Ayman Elasforya

QR-Code

NIEUW dit jaar! Op de borden brengen we een QR-code aan zodat gebruikers ons gemakkelijker kunnen contacter en wanneer ze een probleem met het netwerk of de staat van de signalisatie willen rapporteren.

Een andere doelstelling voor 2024 is om te zorgen voor meer contact met gebruikers met het oog op het onderhoud van het netwerk.

© FTPL

Alles loopt op wieltjes

Ter herinnering, in het kader van de missie #Développer, die we al meer dan 10 jaar uitvoeren – meestal samen met de SPI, het CITW+, het CGT en de gemeenten –, heeft de Toeristische Federatie grote projecten opgestart, zoals de ontwikkeling van een pendeldienst op de Luikse Maas; de financiering van de renovatie van de vlonders in de Hoge Venen; de ontwikkeling van het toekomstige “Ardent Trail Center” (25 km voor mountainbikers) en de uitrol van een netwerk van bewegwijzerde routes in knooppunten voor fietstoeristen.
© FTPL-Patrice Fagnoul